E-coaching

Van die dingen waarvan je baalt in jezelf en regelmatig tegen aan loopt. Vaak weet je ook wel zo'n beetje waar de schoen wringt, en misschien heb je ook al wat ideeën in welke richting een oplossing gezocht kan worden. Je wil het zelf oplossen? Scroll helemaal naar beneden voor doe-het-zelf tips.  

Jezelf coachen is niet gemakkelijk.

Je moet de discipline opbrengen om er tijd en aandacht voor te maken. En kritisch naar jezelf kijken is bij tijden erg onplezierig.

Ook blijf je zonder gesprekspartner vaak in dezelfde cirkels rondlopen, omdat het moeilijk is om uit je vaste gedachtenpatronen te stappen. Je ziet vaak zelf niet dat je in een patroon vastzit.

Dit maakt dat het veel mensen niet lukt om alleen werkelijk verder te komen.

Daarom bied ik e-coaching aan! Sessies in persoon of telefoongesprekken (of skype) kunnen hiervan onderdeel zijn, bijvoorbeeld om kennis te maken, of ter afsluiting. De hoofdmoot bestaat uit email-contact. Als dit je niet aanspreekt, kun je er natuurlijk voor een face tot face coachtraject kiezen.

Je doet het natuurlijk nog steeds zelf, maar voor de momenten dat je zou afhaken als je het allemaal alleen moest doen, heb je een virtuele arm om je heen, of een stok achter de deur!

Grote kracht van een e-coach traject:

  • Je hebt je doelstelling om er nu echt wat aan te doen ook uitgesproken naar een ander! Dit maakt een wereld van verschil!
  • We maken afspraken over de contactmomenten, en plannen een voortgang in een tempo dat jou past.
  •  AEr is een stok achter de deur om ter zake te komen. Ik hou je bij de les, als dat nodig is.
  • Je deelt de inzichten die je verwerft. Je mailt ze aan me. Door het opschrijven vindt verankering in jezelf plaats. Je raakt je inzichten zo niet meer kwijt!
  • Je krijgt feedback! De stukjes uit je mails die mij opvallen geef ik je terug. Ik kom met vragen om je verder te helpen. Gedeelde smart is halve smart, gedeelde vreugd is dubbele vreugd!
  • Je hoeft niet meer in cirkels rond te lopen! Als je vastloopt, kom ik met andere vragen. Als ik het idee heb dat je een drogredenering gebruikt, vraag ik dat na. Ik ondersteun je waar nodig! Je krijgt complimenten!
  • Als het handig is voor jouw probleem stuur ik je op afgesproken momenten mails om je focus te houden. Dit is heel effectief bij AD(H)D begeleiding, en mensen die graag meer grip op hun tijd willen krijgen.
  • Je werkt in een tempo dat jou past en op momenten die jou goed uitkomen. Je verliest geen reistijd.
  • Je komt op een geweldige prijs/kwaliteit verhouding uit, want je betaalt mij alleen voor de tijd die ik effectief met jou bezig ben, en niet voor de tijd dat jij zelf nadenkt over de antwoorden op mijn vragen.

DOE HET ZELF TIPS:

Pak pen en papier.

Beschrijf het probleem, dus de huidige ongewenste situatie en de gewenste toekomst. Wees volledig en concreet.

Wat zijn de verschillen tussen die twee? Dát is het probleem.

Hoeveel tijd maak je wekelijks vrij om deze kwestie aan te pakken? Boek hiervoor een vaste tijd in je agenda.

Maak een stappenplan met concrete kleine tussenstappen en tijdspad om naar de gewenste situatie te komen. Het werkt het beste als je stappenplan SMART is, hierover is veel informatie te vinden op internet.

 

Hou je aan je plan, of stel het bij, en evalueer met jezelf. Merk je dat je niet verder komt? Kom terzake en maak er een e-coach traject van!

 

E-Coaching

computerdame_vrolijk

Klik hier voor meer informatie
over online-coaching!

 

Contact

Hamburger Coaching
Leertendijk 8
7683 SE Den Ham (OV)

Klik hier